hesabın var mı? giriş yap

  • 27 aralık 2014 fenerbahçe mersin idman yurdu maçı'nı 12.500 kişi izlemiş olmasına sebep olan uygulama. on iki bin beş yüz kişi. neden acaba? spor yorumcuları hala tribünler iyi futbolla kıpırdandı diyor. bu kıpırdanmış haliyse ben almayayım.

    26 aralık 2014 gençlerbirliği galatasaray maçı'da ise galatasaray'ın tribün kapama cezası olduğu için galatasaray logolu passoliglere bilet satışı yapılmadı. ama galatasaray'lılar bir şekilde içeri girmeyi başarmış. bu uygulama nasıl işe yarıyor o zaman? bir de üstüne polis tüm galatasaray'lıları bir araya topladı. sistemin uygulanabilmesi için herkesin kendi koltuğunda oturması gerekmiyor muydu peki? ne hikmetse hiçbir statta kimse kendi koltuğunda oturmuyor, herkes orta bölümde toplaşıyor. ama asıl amaç o karta para vermekti. verdiler ve gerisi önemli değil artık.

    7-8 yaşındaki bir çocuğun dahi maça gidebilmesi için bir banka müşterisi olması gereken bir sistemi nasıl savunabiliyorsunuz? maça girebilmek için ben niye bir bankaya para ödüyorum? neden durduk yere birilerinin zenginleşmesine izin veriyorum? hala yok karaborsa, yok holiganizm falan filan. karaborsa ve bedava bilet hala eskisi gibi dönüyor. passolig içine bedava biletler çok kolay şekilde yükleniyor. hala geçen seneki durumdayken bir de üstüne statlar bomboş. passolig sponsorluğundaki futbol programları tek laf edemiyor. kulüpler birliği passoligin arkasındayız diye açıklama yapıyor. ama bu sistem kalkacak işte. kalkana kadar da durmak yok.

    eşit: imla

  • "maradona zaman zaman maradona oluyordu, messi ise her gün maradona." - jorge valdano

  • arda yerine drogba gelip konuşma yapsa daha etkili olur bence.

    edit: başlığı açan arkadaş kaçmış, başlık başa kalmış. ilk entry'de yazan başlık ile aynı. arda gelip türkiye'deki terörü bitirir mi? ben de böyle bir şey demiştim.

  • top bu adamdayken yaşadığım güven hissini bir tek insan hakları evrensel beyannamesini okurken yaşıyorum.

  • beşiktaş'ın şampiyonlar ligi gruplarında yapacağı son maç.

    kendini avrupa'nın en büyük takımı say.+

    herkesle dalga geç, aşağıla, küçük gör.+

    yerel rakibin (fenerbahçe) avrupa'da lime lime doğranırken dalga geç.+

    ama aynısı sana olunca destek bekle, milliyetçilikten ve türklükten bahsedip iki yüzlülük örneği göster.+

    sağa sola renkli menkli (hayır ne alaka amk) diye saldır ama sahaya kırmızı renkli formayla çık.+

    kendine efendi de ama seni desteklemeyen herkesin anasına avradına küfretmeyi kendinde hak olarak gör.+

    tüm bunların ardından gelen eleştirileri bütün dünya'nın sizi kıskandığı, türkiye'de başka takım tutanların sizden korktuğu şeklinde yorumla.+

    işte, tiner kafası.

  • the beatles'tan sonra en efsane grup olmaya aday, avustralyalı saykodelik rock grubu.

    20. yüzyıla baktığımızda enler arasında ilk elvis'i, sonra beatles'ı ,en son da michael jackson ve belki de madonna'yı görürüz. her biri, müziğe getirdikleri farklı soluklarla milyonların kalbinde taht kurmuştur. en iyi sese sahip, en muhteşem enstrümental altyapıyı kullandıkları için mi bu kadar önemlidirler? hayır. ses desen, en başta aretha franklin'i de sayarsın. altyapı desen, en başta pink floyd'u da sayarsın.

    fakat bu adamlar(bir de madonna)reformisttir. ilkleri başarmışlardır, insanların algılarını değiştirmişlerdir. elvis dansıyla, beatles farklı rock türleriyle,(ilk progresif, ilk deneysel, ilk metal, ilk saykodelik) michael jackson günümüzde anladığımız pop müziğiyle, madonna'da pop müziğinde sınırları kaldırmasıyla meşhur olmuştur. milyonlarca kişiyi etkilemişlerdir.

    işte 21. yüzyılda da bu işi başarabileceğine inandığım şu an tek grup var, o da tame ımpala. tame ımpala, kevin parker'ın bir projesidir. yaptıkları albümdeki tüm şarkıların, tüm enstrümanlarını ve sözlerini tamamen kendisi yazar ve arkadaşlarına çaldırarak bir grup haline sokar bu işi. anlayacağınız bir dehadır kendisi.

    şarkıları gerçek manada ''farklı bir dünyadaymışsınız'' hissini veriyor. beatles'ın da pink floyd'un da böyle şarkıları var. ama hiçbirisi bu kadar cömert davranmadı bana kalırsa. hiçbirisinde en basitinden(basit olduğundan değil de) mind mischief ayarında bir şarkı yok. ya kafası fazla güzel şarkılar var(beatles-i'm the walrus) ya da kafa güzelliğine ulaşamadan, tutarlı şarkılar var. hem bu kadar güzel sözlere sahip hem de bu kadar ayarlı bir şarkı yapabilmek bir reform bana kalırsa. çünkü ben, bu ayarı tutturabilen bir ekip ne gördüm ne de duydum.

    evet, fazla iddialı konuşuyor olabilirim. belki de bunun tek sebebi, tame ımpala'yı çok sevdiğimden ve de sıkı bir takipçisi olduğumdandır. ama altı boş bir şekilde, bol keseden sallamadığıma da eminim. buraya bir şarkılarını bırakıp gidiyorum:
    apocalypse dreams

  • aslına bakarsanız, adam da o hareketi yapacağının farkında değil.

    ilk vurduğunda balona, normalde balonun uzaklaşması gerekirdi.

    balon dizine doğru gelince, röveşeta kaçınılmaz olmuş.

    bence balon suçlu.

    müzik ile daha bir güzel olmuş. buyrun!

    edit: imlâ

    edit 2: video bağlantısı ekleme.

  • elenmemiz aslında çok da kötü olmadı. bakanlıktan uçaklar dolusu bürokrat katar gezisi yapacaktı, futbolculara sonuncu olmalarında bile 50 milyon dolar prim dağıtılacaktı...

    her hanenin 150 tl vergisi israftan döndü.

  • gs'lıyım. twitter'da da maç 2-0 iken yazdım. hakem maçı tek düdükte bitirecekti. böyle yamyamlık olmaz. sahaya 15-20 dakika yüzlerce şişe, çakmak, ot, bok atılırken maç oynatılmaz. ısrarla oynattı. sonuç? maç bitti savaş çıktı. o taraftarlardan birinde bıçak vs olsa ne olacak? bir fenerli sakatlansa, bıçaklansa ne olacak? e bir dünya fenerli sahaya giren taraftarları tekme tokat dövdü. onlara ceza verebilecek misin? joseph'e çakmıştınız dünya kadar maç cezayı. şimdi fenerin yarısına ceza verebilecek misin? verirsen hangi yüzle vereceksin? sen futbolcuları koruyamadın, adamlar kendini korudu diye ceza mı vereceksin? maç sapıttığı an çal düdüğü, bitir maçı. bitiremezsen bu hale düşersin.