hesabın var mı? giriş yap

  • modern caglarin baba hakki' sidir zidane. kendini yere atmaz, hakemi aldatmaz, gol atınca abartmaz, mutevazidir, yere duser dusmez hakeme bakmaz, kaybedince cirkeflesmez, efkarlanınca sigarasını yakar, tepesi atınca kafasını atar.

  • yıldırım demirören'i "yılın spor adamı" seçen özel üniversite ile ilgili "o üniversitede okunmaz" diyerek beni benden alan büyük yorumcu.

    edit: vikingstekibalta nickli arkadaşımız mesaj atmış. "hiçbir yerde videosu yok. yalan galiba. " demiş. geçen yedi yılın ardından videoyu buldum. 57.29 da söylüyor reis. hatta devamında "hangi üniversite abi? tanıdığımız falan varsa gitmesin oraya" diyor. :)

    youtube linki

    vesile olduğu için vikingstekibalta'ya teşekkürler.

  • bilimsel olarak gelmiş geçmiş en yalnız anları yaşamış insanın michael collins olması.

    ay'da yürüyen ilk insanı biliyoruz neil armstrong. kimimiz aya ikinci adımı atan insandan da haberdar olabilir: edwin aldrin. ama 1969 yılında aya giden apollo 11 aracının içinde aslen 3 kişi bulunuyordu. işte michael collins apollo 11'de bulunan 3. kişi, aracın komuta modülü pilotu. meslektaşları ay yüzeyinde adımlar atarken o apollo 11'in içinde ay yörüngesinde turlamaktaydı. aracın ayın karanlık yüzüne geçmesiyle radyo sinyalleri ay tarafından engellenmiş ve micheal collins'in dünya ile tüm bağlantısı kesilmişti. ay yüzeyindeki meslektaşlarıyla da herhangi bir bağlantısı kalmayan michael sonraki 48 dakika dünya'dan çok uzakta gelmiş geçmiş en yalnız anları yaşadı.

    ama eğer bilimsel olmazsak herkes yalnız, hayat boktan, böyle bilgiler bi işimize yaramayacak evet.

  • 3 tarafi havuzlarla cevrili bir ulke olmadigimiz icin olabilir. ayrica 3 tarafi antrenorlerle cevrili bir ulke olmadigimiz icin de olabilir. ayrica avrupadaki gocmenlerimiz ulkenin 3 tarafi havuzlar ve antrenorlerle cevrili olmadigi icin gocmediginden olsa gerek, yuzucu olmuyor olabilir.

    mesaj uzerine aciklama editi: havuz dediysek melih gokcek fiskiyesinden bahsetmiyoruz, yuzme havuzu o, olimpik olanindan, hani dikdortgendir, kulvarlari vardir falan

  • gidecekse hükümeti kursun öyle gitsin. bizim arka dörtlü bi koalisyon çıkaramayacak gibi duruyo. hükümeti kurarsa anca o kurar. sana güveniyoruz nando.

  • yanımda taşıdığım çanta için insanların acaba bu da mı bomba bakışları, çantalı bir insan gördüğümde 'bunda bombacı tipi var mı?' diye beynimden geçen düşüncelerle saçma sapan olan psikolojim. mantığı yok bunların.

  • kendisi türkçe bilmiyormuş. sanırım fatih terim ve abilerinin dediğini anlamadığı için bu kadar iyi oynuyor.

  • öncelikle benzeri için (bkz: gaye su akyol)

    üstadların günümüz genç "ressamlarını" eleştirdikleri bir konu var. o da şu ki soyut veya modern çalışanların olay somuta geldiğinde oldukça yeteneksiz ve teknikten yoksun olmaları. büyük modernist ve post-modernist sanatçılar bir rönesans dönemi ressamı kadar teknik kabiliyete sahipken ve sahip olduktan sonra modern alanda resimler çizmeye başladılar. şimdi ise bu bohem olduğunu sanan kızımız gibi odasının karşısındaki binayı, mutfaktaki meyve tabağını çizemeyecek tipler "absürd, abstract ekspresyonist ve post-sürrealistim ben" diye takılarak bomboş ama sanatsal diye yutturulan şeyler yapıyor. bu işi kotardığını, sanatçı olduğunu falan sanıyor ve millete de çok güzel yediriyor. senin modern çizme sebebin çiziminin teknik açıdan en son o noktaya ulaşabilmesi be gülüm. sen anca kıçı kırık bir şirin baba çizip yanına mtv yapıştırabilecek teknik kabileyete sahipsin çünkü. senin insan silüetlerini kübik çizme sebebin üç boyutlu çizemediğin için buna mahkum olman. geometrik minimal portreler yapma sebebin annenin portresini bile çizebilecek bir temelinin olmaması. tüm figürlerini tercihen değil mecburiyetten yapıyorsun. ancak öyle çizebildiğin için olayın o senin. tembelsin ve kolay yoldan sanatçı olmak istiyorsun.

    çağımızın iyi ressamlarının çalışmalarının kalitesi güçlü bir tekniğe ve somut resimde de donanımlı bir altyapının getirdiği bir birikime sahip olmalarından kaynaklanıyor. ve bu tembele kaçan yeni bohem komik gençliğin resimleri altyapısızlığını hemencecik belli ediyor. alan alıyor. yersen. çok başarılı genç ressamlar da var. ama onların burada entrysi ya yok ya da çok az sayıda.

    allah gençlere akıl fikir versin.

  • şu başlıkta da dönüp dolaşıp aynı mevzular tartışılıyor. şu asgari ücret mevzu en az 100 defa açıklandı zaten.

    1- amerika'da federal asgari ücretin yanında eyaletlerin ve şehirlerin kendi asgari ücretleri var. eyalet ve şehirlerin kendi belirlediği asgari ücretleri federal asgari ücretten daha az olamaz ama daha yüksek olabilir. mesela seattle şehrinde asgari ücret 15.75 ile 17.27 arasında değişiyor. amerika nüfusunun büyük çoğunluğunun yaşadığı kıyı eyaletlerinde genel olarak asgari ücret federal ücretin çok daha üzerindedir. bölge bölge bakınca asgari ücret california'da 14-15 dolar, massachusetts'te 14.25 dolar, new york'ta 15 dolar, portland'da 15 dolar diye gider.

    2 - bunun haricinde şirketlerin kendi belirlediği asgari ücretler de var. mesela abd'de 2.5 milyondan fazla kişiye iş veren mağaza zinciri walmart geçen sene hangi eyalette ve şehirde olursa olsum tüm çalışanlara saatlik en az 12+ dolar vereceğini açıkladı. target, costco, amazon ve starbucks da benzer uygulamalara (saatlik 13-15 dolar arasında) geçti. federal asgari ücretin düşük olmasının sebebi wyoming'de allahın siktir ettiği dağ başında çalışan gariban esnafın çalışanlara vereceği ücretin altında ezilmemesi. büyük şirketler her türlü asgari ücretin çok üzerinde ödüyor zaten.

    3- amerikanın çalışan nüfusuna bakınca asgari ücret alanların oranı %3 bile etmiyor. cep harçlığını çıkartmaya çalışan liseli ve üniversiteli gençleri saymazsak asgari ücret alan yok denecek kadar azdır. burada türkiye'deki gibi çalışan nüfusun yarısı asgari ücret almaz. zaten asgari ücret alınan bir çok meslekte de alacağınız bahşişler sizi ihya edecektir. birazcık eli iş tutan vasıflı bir çalışansanız musluk tamircisi bile olsanız saatlik 30 dolardan aşağı almanız çok zor. yıllardır amerika'da yaşamama rağmen 22 yaşından büyük olup da asgari ücret alan kimseye rastlamadım.

    4- almanya'yla abd'yi karşılaştıracaksan amerika'da yıllık 130-150 bin dolar maaş alırken almanya'da benzer işi yaparak senelik 30-40 bin euro alan yazılımcılar da var. açıkçası donanımlı birinin bir ülkeye göç ederken "asgari ücreti" sikleyeceğini sanmıyorum. doktor, yazılımcı, mimar, avukat, mühendis gibi donanımlı mesleklerde abd'yle almanya'daki gelirler kıyas bile edilemez. ha derdiniz asgari ücretse o zaman asgari ücret için okyanusları aşıp başka bir ülkeye taşınmak değer mi, o sizin bileceğiniz iş.

  • abd'de bir üniversite hastanesinde plastik cerrahi bölümünde 4 hocayız. geçen eylülde aramızdan biri ayrılınca sayımız 5'ten 4'e indi. yeni birinin eklenmesi için hala araştırmalar devam ederken durduk yere yönetimden gelen bir mesajla bu süre boyunca 5 kişilik görevi 4 kişi gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ve 5 . kişi için biriken paranın bize verileceğine dair mesaj geldi. özetle çalışanın hakkını savunmasına dahi gerek olmayan ülke. sistem sizin yanınızda.