1555 entry daha
  • datascience, machine learning kariyeri hayali kuran gencler, o coursera, udemy kurslarinin hicbir degeri yok. aslolan, bu alanda doktora yapmislarin da katildigi kaggle’da derece yapabilmenizdir. o coursera kurslari bu isin alfabesidir, sizin bu istem para kazanabilmeniz icin her hafta yayinlanan, daha iyi bir basari orani sundugunu iddia eden guncel arxiv makalelerini okuyup, implemente etmeli ya da kodlarini anlamalisiniz . ki ancak böylelikle cok az sayida olan bu ml islerini bu alanda doktora yapmislarin elinden belki alabilirsiniz.

    turkiye’de bununla ugrasan firmalarin bircogu da ancak tubitak’tan destek alabilmek icin sisirdikleri projelerine eklerken bunu kullanıyor. bunun disinda sektorde hardcore ml algoritma yazan kimselere pek ihtiyac yok.

    istatistik bilgisi denmiş ama öyle temel seviye istatistik yeterli değil. ileri seviye istatistik bilginizi nonconvex optimization problemleri ile harmanlamanız gerekiyor.

    türkiye'de akademi dışında bu alanda çalışan toplasan 100 kişi yoktur. çünkü ihtiyaç yok.

    bu alana "aman yapay zeka gelecek işimizi elimizden alacak o zaman yapay zekayı ben de gelistirirsem işsiz kalmam" diye düşünerek girmek isteyenler, sizin yaptığınız, her evde akıllı televizyon olduğu için atölyenizde akıllı televizyon üretip dev markalara kafa tutmaya benziyor.
  • başlık altında tartışmalar devam ederken böyle bir video ya denk gelmek iyi oldu*. artik devamını gençler düşünsün.

    kararınızı bilinçli verin yapay zekanın gelişimi, gelecekteki mesleğinizi yok edebilir. bu nedenle, yapay zekanın en azından sizin ömrünüz boyunca mesleğinizi elinden alamayacağı bir alana yönelmenizi öneririm. böylece, hem kariyerinizde uzun vadeli bir güvenceye sahip olursunuz hem de teknolojik ilerlemelerden yararlanma şansını elde edersiniz.

    bakın size hayal satan hiç kimseyi dinlemeyin gerçekler artik ortunemeyecek kadar bariz.
    çok kötü bir işsizlik tufanı yaşanacak yakın gelecekte o zaman insanlar da garanti meselelere yönelecek ama bu seferde o tarafta patlama yaşanacak. hazır tıp kazanabiliyorsaniz size önerim bu alana gitmeniz çünkü yapay zekanın bitirebilecegi en son mesleklerden biri de cerrahlik gibi tıp alanlarıdır bunu asla unutmayın.
  • nvidia'nın ceosu: yazılım öğrenmeyin.
    https://www.ntv.com.tr/…eyin,1mdek0rbye67dfv_i6zqza

    tobb üniversitesi bilgisayar mühendisliği başkanı: yapay zeka kodlamayı bitirmek üzere
    https://www.youtube.com/watch?v=pk6hvedodb4

    evrim ağacı: yapay zeka kodlama dahil birçok masabaşı işi elinizden alacak. internetin 1000 katı büyüklüğünde bir devrim gerçekleşiyor ve ülkemizdeki insanlar bunun farkında değil.
    https://www.youtube.com/watch?v=6lvy2t86rha

    linkedin ve kariyer.net teki sahte ilanlara inanan, türkiye derecesi yapıp bu bölümü seçen öğrenciler: "abi staj bile bulamıyoruz. bunun için mi bu bölümü okuyoruz? hani sektörde yazılımcı açığı vardı?"
    https://www.youtube.com/shorts/sv22catvi7o

    çok bilmiş ekşisözlük yazarı: "yaz kardeş bu bölümü raad ol. benim kaynım mezun olmadan milyon dolarlar kazanmaya başladı"
  • bitmeyecek, şekil değiştirecek.

    devops, mimar, sistem analisti, product owner, test mühendisi, proje yöneticisi gibi sayısız rol var şirketlerde.
    bunların hepsinin yapay zekaya bırakılması kısa ve orta vadede çok zor.
    yaşayan projede iş çekip gönderecek junior rollere ihtiyaç azalabilir ama onlar da diğer roller üzerine yoğunlaşacaklardır.
    kırsalda kötü yerlerden proje/staj yapmadan mezun olanlar yada sadece birkaç kurs bitirip junior pozisyonda başlamak isteyenler için işler biraz zorlaşmış olabilir. bu da bu mesleği kötü yapmaz.
  • bu bölüm hakkında olumsuz yorum yapanların ekseriyetle yazılımla alakasız tipler olması çok garip gerçekten. hayır bu kişiler yapay zekanın da ne olduğundan habersizler bir de. şuraya geçin, bu bölümü yazın dedikleri bütün mesleklerin ai tarafından insan elinden alınma ihtimali yazılımın insan yerine ai tarafından yapılma ihtimaliyle eşdeğer.

    "bu yazılımda iyi para varmış hafız" diye düşünüp herkes bu bölüme çullanırsa tabii ki de kendini geliştirmiş olanların mezun olduktan sonra iş bulma ihtimali daha yüksek olur. 1-2 sene öncesine kadar konsola hello world basamayacak kişiler bile mezuniyet sonrası rahatça işe girebiliyordu (çevremden biliyorum) fakat mezun sayısı aşırı derecede artmaya başlayınca bu durum ortadan kalktı. o yüzden, teknolojiden bir halt anlamadığı halde her trene atlayan hipster tayfayı (bunlara kalsa şu an kimsenin adını zikretmediği metaverse'de binlerce dolar bayıldığımız keriz silkeleme itemi nftlerimiz ile yaşıyorduk) dinleyip "ai geliyor, öldük bittik. ben en iyisi bölüm değiştireyim" demek yerine kendinizi geliştirecek adımlar atmanız sizin açınızdan daha iyi olabilir. yazılımcıların, fikir sahibi olmadıkları meslekler hakkında çıkıp da böyle beylik laflar ettiğini görmedim ama elinde telefon, kucağında laptop var diye önüne gelen nedense teknoloji önderi kesiliyor başımıza.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap