117 entry daha
  • bundan daha ayar edeni varsa, o da mantıklı-mantıksız demeyip, bu soruları ciddi ciddi cevaplayan hocadır.

    halbuki daha ilk sorusunda bu öğrencinin ağzına kürekle vurulmuş olsa, bu adam üniversite mezunu olduğunu varsaysan* ortalama 15 sene daha devam edecek öğrencilik yaşamı boyunca derste başka insanların kafasını sikemeyecekti sorularıyla.
  • derste dikkat çekmeye çalışan öğrenci tipi. bu öğrenci bu tür sorular sorup hoca da bunu muhatap alınca özgüveni tazelenir, kendini bir tık daha üst kademede hisseder. meraktan sorsa anlarım da sırf laf olsun, sınıfta benim de olduğumun farkına varsınlar diye soru soranlar oluyor, sonra kantinde bakıyorsun ona popüler kültürün dandik konularını konuşuyor, tırı vırı meseleler konuşuyor.
  • lan gerzek kaynatmaya çalışma, hele ki hocanla/öğretmeninle gel aramızda kaynatalım kendi dünyamızda eğlenelim...
    (bkz: ağzına kürekle vurulası insanlar)
  • bu tür öğrenciler aslında iki çeşittir: birincisi soruyu sorduktan sonra hocanın cevabını dinleyenler, ikincisi soruyu sorduktan sonra hocanın cevabı zerre umrunda olmayıp hayvanlar gibi arkadaşlarıyla gülenler. bunlardan birincisi salaktır, ama iyi niyetlidir. ikincisi ise zekidir, ama piçtir. taşak geçiyordur yani sizinle. hatta, "ara verilse de hocayla geçtiğim taşağı herkesle paylaşsam" diye kıpır kıpır olur.
  • dersi kaynatmak isteyen öğrencidir.
  • boş öğretmenler sayesinde kağıt üzerinde çok başarılı olabilirler.
  • bir müddet görmezlikten gelme metodunu kullanmak gerekir. ancak ara ara zekice çıkarımlarına rast geliyorsanız onları da es geçmeyin. görün.

    ben uzun bir süre dayanamıyorum bu tarz öğrencilere. sabahın ilk derslerinde belki katlanılabilir olsalar da ilerleyen saatlerde ve yaramazları bol sınıfta sabrını taşırabiliyorlar. bir de genel bir gürültü havası var iken susması için bu öğrenci uyarılırsa o yüzündeki " hocam bir tek ben miyim?" sözleri okunuyor ama yapacak da bir şey kalmıyor.

    tekrar teoriye dönecek olursak dediğim gibi görmezden gelmeli bu tarz öğrencileri. çünkü ortaokul ve lise çağlarında ergenliğin de getirdiği bir durum olarak dikkat çekmek istiyor bazı ergenler. onlara cevap verirseniz, olumlu veya olumsuz ne olursa olsun, güdülemiş olursunuz soru sorma davranışını.
    tekrar diyorum ama ayrıma iyi varmak gerekir. bazen zekice şeyler de ortaya çıkabiliyor.
  • genellikle universitede en on siraya oturan, muhtemelen dikey gecis yapmis ve saclari da seyrek 30 yas ustu ogrencidir.
  • -2300 yıllarında...
    -milattan önce mi milattan sonra mı hocam?

    bunu soran birini tanıdım, soruya bizzat şahit oldum, üzerine tanımıyorum.
  • bazen hocayı ne diyecegini bilemeyen bir hale sokar.

    calculus dersi,

    ögrenci: hocam hesap makinesi kullanabiliyor muyuz?
    hoca: !!?!??

    sonuc olarak bu tur sorular soran cocuklar genellikle gerizekalı oluyor, uzerlerine gitmeyiniz. *
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap