2626 entry daha
  • fatih yaşlı güzel özetlemiş*:
    "yüzde 90'ı köylü olan bir toplumdan uzaya ilk insanı gönderecek teknolojiye yaklaşık 45 yılda ulaşmaya.. o araya bir de 20 milyon insanını yitirerek insanlığı nazizm'den kurtarmayı sığdırmaya.. sosyalizm."
  • t: ll. dünya savaşı'nda, müttefik devletlerin götünü kurtaran devlet. çatışmaların %80'i almanya ve sscb arasında sürmüştür. savaşın ağır sonuçlarının cefasını sscb çekerken batı bloğu sefasını sürmüştür. her savaş filminde sanki berlin'e giren batı bloğuymuş gibi tarihi gerçekleri çarpıtıyorlar. reicstag'a asılan kızıl bayrağı çok iyi biliyorlar...

    bu arada bu birleşmiş sosyalist devletlerin en ünlü ve en parlak dönemi yaşatan joseph stalin'dir. kendisi öldükten sonra batı bloğu ile yarışta geri kalmaya başladılar ve nihai olarak dağılma kaçınılmaz oldu.
  • insanlık tarihinin gördüğü en geri kalmış yönetim biçimiyle yönetilen emperyalist devlet. milyonlarca insanın katilidir.

    dünyadaki bütün sosyalist devlet denemeleri hüsranla sonuçlanmasına rağmen 21. yüzyılda hala daha komünist ideolojiye inanan düşük iq'lu yaşam formlarını görmek üzücü.

    berlin duvarını kim yaptı? niye yaptı? post komünist avrupa'da kısa bir süre yaşayan biri bile sosyalist bir rejimin ne denli başarısız olduğunu kavrayacaktır.

    gorbaçov ankara'ya geldiğinde bizim şempanzeden hallice zekaya sahip komünistler stalin pankartlarıyla protestoya gitmişler. sebep? gorbaçov, sosyalizm garabetine son verdi diye. gorbaçov da durur mu? yapıştırmış cevabı: görsel
  • hâlâ "ama uzaya adam gönderdi :( " diye savunulan devlet. tam bir ayranı yok içmeye, helikopterle gider sıçmaya durumu. senin insani gelişmişlik düzeyin yerlerde, düşünce özgürlüğü diye bir şey zaten yok, doğru düzgün finans gücün yok sırf sidik yarışı diye uzay politikalarına yatırım yapıyorsun. sosyalistler cidden garip.

    neyse ki toplumun sadece %0,2 civarı bir bölümünü oluşturuyorlar.
  • bir kuştan daha yüksek iq sahibi olduklarını varsayanların abd propagandasının papağanlar için hazırladığı ezberi tekrarlamak dışında hakkında söz edemediği ülke.

    berlin duvarı, abd'nin küba'da karşı devrimcileri silahlandırarak tertiplediği domuzlar körfezi işgal girişimi üzerine alınmış olan bir önlemdir. (bkz: berlin duvarı neden inşa edildi/#162044679)

    neoliberal kaynaklı sahte bilginin papağanlığını yapanlar ve safdaşları, yıllardır defalarca gündeme geldiği halde aşağıdaki sorulara hiçbir cevap veremediler. sscb dünya tarihindeki en kötü yönetim şekliyle yönetiliyorduysa:

    1- nasıl oldu da ikinci emperyalist paylaşım savaşı'ndaki yıkıma rağmen savaş sonrasında, savaşta tek tuğlanın bile düşmediği abd'de 124 milyon ton çelik üretildiği dönemde nasıl oluyor da sscb'de 150 milyon ton çelik üretilebilir hale gelinmiş ve sscb bu alanda birinciliği kapitalist restorasyona değin nasıl sürdürmüş? nasıl olmuş da onca yıkıma rağmen yıllık demir üretiminde 144 milyon ton ile birinci, alüminyum üretiminde 2,3 milyon ton ile ikinci, otomobil üretiminde 1,6 milyon adet ile altıncı, pamuklu tekstil üretiminde 1,5 milyon ton ile birinci, sentetik tekstil üretiminde 0,5 milyon ton ile üçüncü, elektrik üretiminde 1200 milyar kilowatt/saat ile ikinci, buğday üretiminde 120 milyon ton ile birinci, yulaf üretiminde 18 milyon ton ile birinci, şekerpancarı üretiminde 93 milyon ton ile birinci, patates üretiminde 85 milyon ton ile birinci olabildi? *(kaynak: meydan larousse ansiklopedisi, ek cilt 21, s. 39 ve ek cilt 23 s. 783)

    2- sağlık hizmetlerine bakıldığında, nasıl olmuş da abd'de 100 bin kişiye 972 hastane yatağı ve 282 doktorun düştüğü dönemde, bu rakamlar sovyetler birliği'nde 100 bin kişiye 1210 hastane yatağı ve 347 doktor olabildi? *(kaynak: memo larousse ansiklopedisi, 4. cilt, s. 993)

    3- eğitim alanına bakıldığında, kapitalizmin baş ülkesi abd'de öğretmen başına 21 öğrencinin düştüğü dönemde, bu sayı sovyetler birliği'nde öğretmen başına 15 öğrenci nasıl olabildi?*(kaynak: memo larousse ansiklopedisi, 2 cilt, s. 639)

    4-geri kapitalist ülke olarak türkiye'de kişi başına alınan günlük kalori miktarının 2300 olduğu, gelişmiş kapitalist ülkelerden abd'de 3461 ve ingiltere'de 3249 olduğu dönemde, bulgaristan'da kişi başına 3000, sscb'de 3360, polonya'da 3479 kalori düştüğü demografik veri olarak kaydedilmişken sosyalizmde insanların aç olduğunu nasıl söyleyebiliriz?*(kaynak: memo larousse ansiklopedisi, cilt 2, s. 638, ansiklopedinin yararlandığı kaynak documantation francaise)

    ayrıca sosyalist ülkelerde alınan günlük kalori miktarlarını ve bunların paylarını gösteren çok ayrıntılı ve hem de sosyalist ülkelere ait olmayan bu kaynaktan alınan aynı istatistiklere göre sscb'de kişi başına düşen günlük 3360 kalorinin %38,4'ünü tahıllar, %6,3'ünü patates, %9,3'ünü et ve tavuk, %1,8'ini balık, %9,9'unu süt ve yumurta, %10,9'unu ise katı ve sıvı yağlar oluşturduğu görülebilmekte iken, aynı raporda adı geçen ve o dönemde sosyalist üretim ilişkilerinin hakim olduğu polonya'da kişi başına günlük 3479 kalorinin %35,2'sini tahıllar, yüzde 6,8'ini patates, yüzde 10,4'ünü et ve tavuk, % 1'ini balık, %12,6'sını süt ve yumurta, % 13,9'unu katı ve sıvı yağlar oluşturuyor olması insanların normal şekilde beslendiği anlamına gelmiyor mu? aynı tabloda gelişmiş kapitalist ülkelerin başında gelen abd'ye baktığımızda kişi başına günlük kalori miktarı 3641 iken %18,2'sini tahıllar, %2,9'unu patates, %20,6'sını et ve tavuk, %0,6'sını balık, %11,7'sini süt ve yumurta, %16,6'sını ise katı yağlar oluşturuyor. aynı dönemde ingiltere'de kişi başına günlük kalori miktarı 3249 ve bunun yüzde 21,1'i tahıllardan, %6,3'ü patatesten, %15,8'i et ve tavuktan, %0,7'si balıktan, %12si süt ve yumurtadan ve %18,1'i de katı ve sıvı yağlardan oluşuyor. yine aynı dönemde, aet üyesi olan portekiz'de kişi başına düşen kalori miktarı günlük 3204, bunun %39,3'ü tahıl, %6,1'i patates, %10,5'i et ve tavuk, %1,5'i balık, %4,3'ü süt ve yumurta, %15,5'i de sıvı yağlar olarak görülüyor. sonuç olarak rakamlara bakıldığında sosyalist ülkelerde de insanların gayet normal beslendiği, batının gelişmiş kapitalist ülkeleriyle benzer durumda oldukları görülebilmekteyken halen şu insanlar açtı iddiasına mesnet teşkil edebilecek bir nesnel veri neden ortaya konamamıştır? *(kaynak: memo larousse ansiklopedisi, cilt 2, s. 638, ansiklopedinin yararlandığı kaynak documantation francaise)

    5-madem sosyalizm kötüydü, 17 mart 1991 tarihli referandumda sovyet yurttaşları sovyetler birliği'nin korunması ve devamına neden "evet" dediler? eğer sosyalizm insanlara açlık ve yıkım getiriyorsa, bugün rusya'da yaşayan insanların büyük bir kısmı neden sosyalizmi geri istiyor? ( https://www.youtube.com/watch?v=qmnq8euxjig )

    6- kapitalizm daha üstünse, neden içinde yaşadığımız uzay çağını başlatan ülke kapitalist bir ülke değil? (bkz: uzay çağı'nı sscb'nin başlattığı gerçeği)

    7- stalin'in sscb'yi saran büyük kuraklık döneminde ukrayna'ya yiyecek ve yardım gönderdiğini gösteren yani tam tersine insanların ölmemesi için çabaladığını gösteren belgelere karşı, neden holodomor'a ilişkin olarak stalin'in milyonlarca insanı öldürdüğü iddiasını kanıtlayan tek bir kanıt, tek bir belge dahi ortaya konamıyor? (bkz: holodomor iddialarının aksini kanıtlayan belgeler)

    (bkz: cevab veremedi)

    sscb'nin ekonomisinin bozulması kapitalist restorasyonla başlamıştır. 23 nisan 1985 kararları kapitalist restorasyonun miladı olan ve perestroyka ile glasnost'un eknomik ayağını oluşturan uskorenye'nin yürürlüğe konmasına yol açmıştır. ekonomide yenilenme adı altında serbest teşebbüs ve piyasa ekonomisinin temelleri atılmaya başlanmıştır. böylece 80'lerin başında dünyanın en büyük iki ekonomik gücünden biri olan sscb, 80'lerin sonuna gelindiğinde arka sıralara düşmeye başlamıştır. kötü ekonomi kapitalistleşmenin sonucunda ortaya çıkmıştır. kapitalist ekonomi denemesi sscb'nin sonunu getirmiştir.

    bu yüzden 90'lı yıllarda artık kapitalist bir ülke olan rusya'da fuhuş, işsizlik ve konut sorunu bu şekilde kapitalizmin gelmesiyle birlikte ortaya çıkmıştır. on yıllardır sosyalizm ile kalkınan gelişen ve ilerleyen bir ülkenin bir anda çökmesinin sebebi de budur.

    uzay çağı'nı başlatan sistemin şu anda rusya'da uygulanmıyor oluşu sürdürülemediği anlamına gelmiyor. tarihte restorasyon süreçleri hep olmuştur. örneğin ingiltere'de 1648 yılında gerçekleşen burjuva sosyal devrimi ile feodal üretim sistemi tasfiye edilirken oliver cromwell'in ölümünden sonra 1660 yılında feodal restorasyon süreci başlamış ve kırk yıldan uzun sürmüştür. ancak 1702'de süreç sona ermiş ve kapitalist üretimin önü bütünüyle açılmıştır. keza, rusya'da 1985 yılında başlayan süreç de kapitalist restorasyon sürecidir ve onun da önünde sonunda sonu gelecektir. tarih bunu göstermiştir, göstermektedir.

    post scriptum: "sovyetlerin eski şimdinin bağımsız ülkelerine çok gittim kimseden de sosyalizm vs güzellemesi görmedim" diyenleri yalanlarcasına -hatta 3 mayıs dünya türkçülük günü'nün üzerine- ironik bir şekilde sscb'yi bugün över hale gelen ahıska türklerinin sovyet sosyalizmi ile ilgili anlattıklarını ibretle izleyelim:
    https://www.youtube.com/…tch?v=0ncl34vz99s#t=27m48s

    (bkz: ahıska türklerinin sovyet sosyalizmini övmesi)
  • ne sosyalizmi hacı bu devirde… her şeyin bir dönemi var ve şu anda uygun değil.

    eninde sonunda yıkılacaktı, eziyet ediyordu millete ve yıkıldı

    yok doğalgaz bedavaymış da bilmemneymiş

    sovyetlerin eski şimdinin bağımsız ülkelerine çok gittim kimseden de sosyalizm vs güzellemesi görmedim

    hep baskı, kısıtlama ve devletin istediği gibi yaşama şekli
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap