• 31 mart'ta sandıkta yenilen tokadın ardından mülteci istilasını en yoğun yaşayan şehirlerimizin başında gelen hatay'da başlatılan; türkiye için küçük, akp için büyük bir adım. elde kalan son küçük şehir ve kasabaları da kaybetmemek adına; bolu, afyon, kilis ve uşak gibi chp'li belediyelerin halkta geniş karşılık bulan ve beğeni toplayan uygulamalarından çıkarılan dersleri akp'li yerel yönetimler de yürürlüğe koymaya başlamışlar.

    https://www.sehrihatay.com/…alar-sokturuluyor-70958

    habere göre akp'li hatay büyükşehir belediyesi'nin zabıta ekipleri, yine akp'de olan reyhanlı ilçesinde arapça tabela, led ve posterler ile ilgili denetim yapıyor. fiilen geçici sığınmacıların eline geçen mahallelerde arapça tabelalar sökülmeye başlanmış. zabıtalar arapça tabelaları doğrudan sökerken üzerinde türkçe ve arapça yazı bulunan poster ve afişlerden ise sadece arapça yazan kısımları keserek yırtıp atıyorlar.

    ne diyelim, yetmez ama evet. hükümet elindeki imkanlarla mültecileri geri göndermek adına çok daha fazlasını yapabilir ve kendi siyasi geleceği için yapmak zorundadır. milletle inatlaşılmaz.
  • arapça tabelaları değil, sığınmacı arapları bu topraklardan söküp atması gereken iktidar partisine ait bir belediyenin dostlar alışverişte görsün eylemi.
  • (bkz: yetmez ama evet)

    vergi zaten ödemiyorlar bildiğim kadarıyla.

    belediye harç ve cezalarını da bir beş katına falan çıkarsalar güzel olur.

    normal hayatın devam ettiği ülkelerine dönerler belki.
  • ben çoğunluğun aksine arapça tabelaların sökülmesini istemiyorum. çünkü arapça tabelalar, orayı işletenin arap ya da arapçı olduğunu ve bu gibi yerlerden uzak durulmasını gösteren en önemli işaret. bunlar sökülmemeli ki, halk her sokağa çıktığında ülkede ne kadar arap olduğunu görebilsin ve farkındalığı artsın. eğer bunca şeye rağmen halkın farkındalığı artmayıp, ülkeyi araplarla, afganlılarla, zencilerle paylaşacaklarsa da kaderlerini yaşasınlar.

    resmi kurum ve kuruluşlardan, kamuya açık yerlerden ise belediye yetkileri dahilinde olanları kaldırmaları gerekir. örneğin hastane, yol tabelaları vb. su ve diğer belediye hizmetlerinde farklı fiyatlandırma, işyeri açma ruhsatı verilmemesi, yardımların kesilmesi gibi belediyelerin aksiyon alabileceği pek çok konu varken, arapları halkın içerisinde silikleştirecek ve sanki yokmuş gibi davranılacak tabela sökülmesi işi yanlış. halbuki varlar ve gün geçtikçe çoğalıyorlar.
  • tüm mülteciler türkçe öğrendiği için pek fark etmeyecek hede. tribünlere oynamaktan başka bişey değil
  • kimse ümmete böyle davranamaz. oylar yeniden refah'a. akp'ye bir darbede genel seçimlerde vurun kardeşlerim. öhöm.
  • chp sen nelere kadirsin.
hesabın var mı? giriş yap