• kuran'dan öğrendiğinizde varacağınız sonuç.

    kuran'a göre elçi musa "el-bahr" denilen su kütlesini infilak ettiriyor ancak firavun ve adamları "el-yemm" denilen suya atılıyor. işte bu el-yemm denilen su aynı zamanda elçi musa'nın bebekken sepet içinde bırakıldığı su. yani firavun, musa bebeğin ölüm korkusuyla bırakıldığı sularda ölüyor. ironiye gel...

    elçi musa bugün sadd el-kafara olarak bilinen baraji yıkıyor ve firavun askerleriyle nil'e atılıyor. doğa üstü bir olay yok!

    sadd el-kafara da tarihte yazmıyor öğrenin artık!

    detaylı anlatım için (bkz: musa'nın bahr'ı infilak ettirmesi)
  • aptal saptal bir postmodern oryantalizm zırvasıdır..

    ayrıca bu protestanlık özentisi yavşaklar hiç yorulmaz mı arkadaş.. söz meclisten dışarı?

    herhalde arpayı veren mahmuzu da sağlam vuruyor.

    @yahudi piçini nasıl tanırsınız sözlük ahalisi.. en kısa formülü vereyim size.

    karşıdakini yahudilikle ilk suçlayan bilin ki israil'den besleniyordur. dünyada israil'e en çok küfredenler israil'in amacına en çok hizmet edenlerdir. çünkü siyonist düşmanlıkla beslenir. mağdur olması lazım sürekli.

    1400 yıldır yahudi islamiyetin özünü çürütmeye çalışıyor. hristiyanlık'a yaptıklarını islam'a yapmaya çalışıyorlar. bir büyük lokma kopardılar.. sonu iran oldu.

    bir büyük lokma daha koparmaya çalışıyorlar şimdi.. eline kuran'ı alıp "bize bu yeter" deyip sonra aptal saptal yorumlamaya çalışanlar istisnasız yahudi ajanıdır.. bilinçli ya da bilinçsiz.

    bunların istedikleri içlerinden bir martin luther çıkarmak. tezleri zaten %99 ondan copy/translate/paste. luthercilik yapıyorlar islam ülkelerinde.

    bunların önünde ülkemiz müslümanları sağlam duruyor şimdilik. ama bu itler yemez, içmez, dinlenmez.. uyumaz sevişmez.. gece gündüz bir şeyler sokuşturmaya çalışır.

    sözlük de bunların tam istediği ortam.
    ateistlerimiz nedense bayılıyor bu puştlara.
    herhalde zevkleniyorlar...

    yapacak bir şey yok..

    karşıdakinin niyetini anlayarak bakacaksınız bakarken.
    sözüne değil, ciğerine bakacaksınız köpeklerin..

    "sktir lan!" deyip geçeceksiniz sonra da.

    @@ dediğim gibi.. yazılanı değil niyeti okuyacaksınız.
    "kızıl deniz" muhabbeti ne kuran'da ne hadiste geçer.
    yani kızıl deniz olmuş, nil olmuş zerre kadar fark etmez.

    ama niyeti okuyacaksınız.. niyetleri okumayı öğreneceksiniz kardeşim.
    yoksa her tuzum var diyene hıyar gibi koşarsınız.
  • yahudiler tevrattaki "yam/yam sump" farkını aynı su kastedildiği iddiasıyla örter. israiliyat çakması sünnoşluk mensupları da "el-bahr / el-yemm" farkını! ulan hadis de yok bu konuyla ilgili nereden biliyorsunuz kızıldenizi! yoksa yahudi hadislerinden mi!!! gördün mü yahudi .... kimmiş.

    kızıl deniz olmuş, nil olmuş zerre kadar fark etmiyorsa nil diyenler niye oryantalist oluyor siz kıvırırken! kalplerde olanı en iyi allah bilirken size mi danışıyor? insanların niyetini nereden biliyorsunuz? neyse bunlar allah'tan belasını bulmuş...

    israiliyat palavralarını kuran'dan çürüttüğünüzde yahudi çocuklarını rahatsız eden gerçek.

    el-yemm, firavunun ölümünde "kızıldeniz" iken elçi musa'nın bebekliğinde niye "nil/nehir" olarak meallendiriliyor?

    el-bahr ve el-yemm farkını gözünüze sokmak için özellikle çevirmeden yazıyorum. ha çok kaşıntınız varsa...

    detaylı anlatım için (bkz: musa'nın bahr'ı infilak ettirmesi)
  • (bkz: yok böyle bişii)

    firavunun adı sanı belli değil, hangi tarihte mevzu dönmüş belli değil, böyle tarihi bir olay olacak ama ne hikmetse dini kitaplar haricinde hiçbir yerde yazılmayacak.

    kendinizi ortadoğu masallarına bu kadar kaptırmayın olm.
  • musa diye birinin yaşadığına emin miyiz ya?
  • bugün "sadd el-kafara" olarak bilinen, antik mısır’da inşa edilmiş tek baraj da tarihte yazmamaktadır. adamlar gocca barajı, döneminin eşsiz yapısı olan barajı, muhtemelen ilk piramitten bile önce yapılmış barajı yazmayı unutmuuş! iddamız da zaten bu barajı sabote ederek yıkanın elçi musa olduğu! tesadüfe bak!
  • yani bu olay doğru ise sümerlerde bulunan tufan hikayesinden alıntı yapılmış demektir. gılgamış nereden baksan bu olaydan yedi sekiz yüzyıl öncesine ait.
  • muhammedin petrada yaşadığı belli ikem mekke'yi bile kabul ettirdiler , yok musa yok firavun kızıldemiz falan o kadar eski masallarla uğraşamayız
  • avelleri, "firavunu niye yarmamış"dan "tarihte yazmiyye" seviyesine getiren über olay. hani kuran okuyodunuz siz? niye benden öğreniyorsunuz el-bahr / el-yemm farkını? yoksa israiliyat çakması sünni tefsirlerin kısaltılmışlarını "kuran" mı sanıyordunuz!
  • elemanlar o kadar boş canlılar ki pazar günü kalkıp yok firavun nil nehri'nde öldü yok hz. musa diye birisi yok filan yazmışlar. varsa var yoksa yok size mi kaldı bunu insanlık ile paylaşmak :d zannediyorlar ki insanlar bunları okuyunca aydınlanma gerçekleşecek ve "haaaaaaa firavun nil nehri'nde öldüyse müslümanlık, islamiyet, tek tanrılı inanç hepsi masal" diyecek. inanan insanlar bu tür düşük iq çalışmalaranıza baktığı zaman gülüyorlar. inanmayanlar da eminim banane yaaaaa diyordur :d
hesabın var mı? giriş yap