• eskişehir'de valilik sorumluluğundaki dede korkut parkında yoga yapan kadınlar güvenlik tarafından engellendi. sebep olarak (güvenlik görevlisinin ifadesiyle) bazı vatandaşların cimer'e şikayeti olduğu söylendi. yersen.
    kaynak

    olayı ilk olarak odunpazarı belediye başkanı kazım kurt attığı tepki twiti ile duyurdu.
    ardından büyükşehir belediye başkanı yılmaz büyükerşen de tepki göstererek isteyenlerin şehirdeki tüm parklarda istedikleri gibi yoga yapabileceklerini söyledi.

    bunlar böyledir işte, kendi yaşam şekillerine uymayan her şeyi engellerler sonra da "biz kimsenin yaşam şekline müdahele etmiyoruz" derler. ideolojik alkol zamları, yobazların konser engellemeleri derken parklara kadar indi olmayan(!) müdaheleler. korkutucu olan da şu ki, ses çıkarmadıkça bu müdaheleler artarak devam edecek.

    ------edit:
    parkı yapan türk dünyası vakfından gelen bir açıklama var. kısaca diyor ki "toplu etkinlikler için izin alınması gerekiyor" yersen! parka toplu gitmek de mi izne bağlandı??

    bu açıklamaya ilgili belediye başkanı kazım kurt'un tepkisi: "15 kişinin birlikte yoga yapabilmesi için izin alınması gerekiyormuş. inanılır gibi değil. açıklamayı yapan türk dünyası vakfı şaşırmış anlaşılan. koskoca parkta küçük bir alanda yoga yapanlardan kim rahatsız olur? yasağa kılıf uydurmuşlar."
  • iyice gemi aziya aldiklarini gosteren olaylardan birisi. yoga ulan bu.insana huzur veren bir eylem. insanda huzur birakamak bunlarin gorevi oldu. sifir tahammul.

    kadin denildi mi bunlarin tuyleri diken, diken oluyor. saldirmadan, tehlikeyi bertaraf etmeden duramiyorlar. cimer, bu aralar istibdat merkezi gorevini yerine getirmeye basladi. gidisatin kotu oldugunu soylemeye gerek yok.
  • eskişehir valiliğinin sorumluluğundaki dede korkut parkında yoga yapanlar cimer’e şikayet edilmiş. güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş.

    kaynak
  • isteyen kusura bakabilir. kimsenin özgürlüğüne, sağlığına veya malına kast edecek bir şey yapmadığım sürece davranışlarımı kimse ama hiçkimse engelleyemez.

    kadınların yerinde olsam inatla yoga yapmaya devam ederdim. herkes kendini külhanbeyi sanıyor iyice tımarhaneye döndü ülke.
  • eskişehir' de olması enteresan.

    edit : bir sürü mesaj aldım. eskişehir'in valisinin yobaz olduğu ve oradaki ortamı bozmak istediği ile ilgili. ali ismail korkmaz' in öldürüldüğü yer olduğunu da hatırlattı bir yazar. benim eskişehir imajın türkiye'nin yüzaki bir üniversite şehri. demek orası da hedef alınmış. yazık gerçekten çok yazık.
  • adamlar yaşayan, hayat bulan herşeye düşman, festivale, spora, içmeye, heykele, müziğe, gülmeye, eğlenmeye..
  • bir tane sakallı sarıklı bir sofinin şikayetidir. tahrik olmuştur.
  • eskisehir'de buyuk bir mucadele var goruldugu kadari ile. belki de daha mutaasip yakin illerden koyluler getirdiler sehrin kulturunu bozsunlar yobazlik yapsinlar diye.
  • (bkz: siyasal islam)

    sebebi kabak gibi ortada işte! tayt giyinip üzerlerine crop giydikleri için rahatsız olmuşlardır.

    kadınlar kapalı bir şekilde yoga yapsaydı, yeni bir akım doğuyor diye haberlere çıkarlardı.
  • bu yaşam düşmanı, yaşam formlarını bir odaya koysan ve desenki bunlara ; ''sadece nefes almak serbest bu odada '' .

    nefes almaktan keyif aldığını anladıkları kişiyi, anında linç ederler.

    bunlar yaşamı geçtim kendilerinden bile nefret ediyorlar adım gibi eminim.
hesabın var mı? giriş yap