• acilen geliştirilmesi gereken uygulama.

    ilk taşı ben attım, diğer talep sahipleri arkamdan gelsin.

    edit: resmi sözlük uygulamasını boşverin, bir işe yaramaz, ısrarla şuna bakın, pişman olmayacaksınız: ekşin
  • kesinlikle yapılması gereken uygulama. birkaç el veren olursa birlikte de yapabiliriz.*
  • çıkmasını dört göz, sekiz kulak ve oniki bacak ile beklediğimiz uygulama.
  • eğer beklentiniz sadece ekşi sözlük sayfasını android cihazınızda daha rahat açıp takip etmek ise işte o zaman bunu yapmaya muktedirsiniz demektir. ssg ve saz arkadaşları sağolsunlar iphone kullanıcılarını düşünüp onlara bir güzellik yapmışlar ama android kullanıcılarına aynı özeni gösterdiklerini söyleyemeyeceğim ! genelde web siteleri tasarlanırken akıllı tasarımcılar işlerini şansa bırkmazlar ve sayfalarının mobil cihazlar ya da pc'ler üzerinde doğru görüntülenebilmesi için kendilerine bağlantı sağlayacak pek çok farklı browser-client olasılığını cover etmeye çalışırlar. bunu yaparkende browser'ların kendilerine yolladıkları user agent bilgisini kullanırlar. işte bu noktadan android kullanıcıları olarak faydalanmamız mümkün. amacımız browser'ın user agent bilgisini değiştirip ekşi sözlük server'dan iphone gibi istekte bulunmasını sağlamak. bunun için android üzerinde gelen standart browser'ın adres barına "about:debug" yazıp "go" deriz. browser "menu"'su altında "more" seçeneği içersinde "settings" kısmına geliriz. burada ki yeni aktif olan gizli "uastring" menüsü içersine girerseniz browser'ınızın nasıl davranması gerektiğini söyleyebileceğiniz user agent tercihlerini bulabilirsiniz. buradan iphone seçip tekrar browser anasayfasına dönüp ekşi sözlük'e girmeyi denerseniz bundan sonra iphone kullanıcılarının konforuna siz de sahipsiniz demektir ! android cihazlar üzerinde çalışan diğer browser'lardan dolphin, firefox, opera, ... vb. ayar menüleri içersinde de user agent string bilgisini istediğiniz gibi değişterebileceğiniz opsiyonlar bulunmakta, denedim gördüm.

    ekşi sözlük mobil versiyon'a yazma, oylama, vb. gibi özellikler de eklenebilirse çok hoş olacağını söylemek gerekir. buradan ekşi sözlük yönetimi'ne selam olsun ...

    not: yukarıda bahsi geçen değişiklikler sadece android 2.1, 2.2, 2.2.1 versiyonları üzerinde denenmiş ve düzgün olarak çalıştığı görülmüştür.

    edit: user agent değişikliği yapmaya artık gerek kalmamıştır, sözlük geliştiricilerinin aklı başına gelmiştir, yeni android mobile sayfası çok güzel olmuştur.
  • geliştirici sözlük yazarlarının iphone kullanıcılarına yaptıkları güzelliği android kullanıcılarına yapmadığı için eksikliği hissedilen uygulama.

    edit: (bkz: sözlükte ilk kez ayar alınan an)
  • iphone uygulamasını sözlük yönetimi yapmadığı için bunu da herhalde gene sözlükten birileri yapar...

    (bkz: #15902504)
  • askere gitmeden önce geliştirmekte olduğum uygulamaydı. ancak şu anda askerde olduğumdan bu süreç sekteye uğradı. elimde android 1.5 ve üzerinde çalışan bir prototip var.
    belki başka geliştiriciler faydalanır diye düşünerek github üzerinden kodları paylaştım.

    https://github.com/faraday/eksidroid

    şurada da projede amaçlamış olduğum şeyleri yazmaya ve mevcut durumu özetlemeye çalıştım.
    https://github.com/…roid/wiki/ekşidroid-ana-sayfası

    (projenin yüklenebilir en son halini elde etmek için tekrar build etmeniz gerekiyor. bin klasöründeki daha eski bir versiyon.)
  • markette var böyle bir uygulama.

    ben de biraz yapayım uğraşayım dedim ama unutmuşum javayı...
  • tahminen 4,5 ay önce hazırlanmış, ama bu sürede pek kullanışlı hale getirilemediğini düşündüğüm uygulama

    ama ben, son ve badi butonları eklense şükela olabilir
    (bkz: haydi gençler bir el atin)
  • (bkz: ekşi android)
hesabın var mı? giriş yap