• buna inananların dincilerden hiç bir farkı yok.onlar nasıl dinden çıkarım diye mantıklarını devreden çıkarmışlarsa,ateistlerde ateizme zeval getiririm diye aynısını yapıyorlar.evrendeki tasarımı görüp neden,ne için diye sorgulamaya çalışan aydın insanlarda bu 2 grubun kulluk için ve rastgele oldu şeklindeki saçma sapan argümanları arasında boğulup gidiyor.umarım bilinç,evren,insan ve yaratılış hakkındaki gerçeklerin bir grup elit azınlık yerine tüm insanlığa sunulduğu günleri görürüz.
  • kesinlikle katılmadığım bir önerme. bakın dinlere inanmıyorsanız bunu kesinlikle anlarım. bu düşünceye saygım sonsuz. ama böylesine mükemmel bir tasarımın arkasında bir yaratıcı yok demeyin. sırf tanrı yok diyebilmek adına ; yok dinler şöyle hatalı , yok şu içerisinde şöyle çakışıyor gibi türlü türlü bahaneler üretiyorsunuz bunu da anlarım. ama varlığı veya yokluğu kanıtlanamamış bir şey hakkında kesin konuşulamaz.

    belki siz göremiyor olabilirsiniz ya da siz bunu anlamıyor olabilirisiniz. ama sadece siz böyle düşünüyorsunuz diye bu yaratıcının var olmadığını kanıtlamıyor. ben evrene baktığım zaman sadece mükemmel bir tasarım harikası görüyorum. bu da benim tanrıya inanmam için yeterli bir sebep.
  • (bkz: agnostisizm)

    bu kadar müthiş şeyler varsa bunu yaratan da vardır diye bir ispat yöntemi çok da sağlıklı görünmüyor. ortaya başka argümanlar da koymak lazım. o zaman aynı yaratıcının bebeklere tecavüz eden sapıklar da yaratıyor olması sizin tezinizi boşa çıkarır. iyi, güzel şeyler var bunları bir yaratan olmalı. kötü, çirkin şeyler de var bunun yaratıcısı kim peki?

    konuya çok derin bir bakış açısı getirmediğimin farkındayım ama tanrı var tezinin savunmasının tanrı yok tezi kadar doyurucu şekilde yapılamadığını düşünüyorum. tanrının varlığını ispatlamak elbette kolay değil ama "hani internet nerde?" tadında açıklamalar gerçekten hiçbir anlam ifade etmiyor.
  • evreni yaratan bir varlık olup bunun da çocukların çükünü kesin, kadınların kafasını kapatın, şarap içmeyin, domuz yemeyin diye direktifler verdiğine inanmaktan, bakayım, aşağı yukarı 13,8 milyar kat daha evladır.
  • güneş sistemindeki gezegenlerin bile bir tanesinde insan var, geri kalanı kurak boşluk, toz ve gaz bulutu ya da donuk. bunu galaksiye doğru düşünün incelenen onca milyonlarca gezegeni hayal edin.

    evrende başka yaşam var mı sorusuna net bir cevap veremiyorsak ve dünyanın evrendeki yeri önemsenmeyecek kadar küçücükse, tasarım masarım yoktur arkadaşım.

    rast gelmiştir. rastgeledir.
  • aynen hacı, müslümanım diye gezip zina, kul hakkı, haram falan daha mantıklı bence.

    edit: bunu yazmasam olmaz şimdi bu entry sayesinde en az 30 kökten dinci engelleyip sözlüğü daha kullanışlı hale getireceğim.
  • yaşadığımız dünyayı kusursuz,mükemmel görenlerin saçma bulduğu görüş. bir yaratıcının böyle boktan bir dünyayı yaratmasındansa her şeyin tesadüf olması bana daha mantıklı geliyor.
  • sadece içinde bulunduğumuz evren değil, diğer evrenler de rastgele oluşmuştur. her şeyi rastgele oluşturan rastgeleliğe şükürler olsun.
hesabın var mı? giriş yap